Pages

Tuesday 7 April 2020

RESEPI CUCUR PKP 2020 | Cucur Pasti Kembang Punya

Korang jangan terkejut tau baca nama resepi ni. CUCUR PKP 2020.



Kenapa Lah bagi nama cucur ni dengan nama Cucur PKP? Sebabnya, satu, Lah tak tahu apa nama cucur ni. Lah dapat resepi ni dari Facebook kalau tak silap.

Keduanya sebab pertama kali Lah buat masa dalam Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) ni kan, jadinya macam sesuai je letak nama CUCUR PKP 🤣

Ketiganya, sebab memang kene dengan resepi ni, siapa je buat cucur ni, memang kembang bakhang. So memang cun la letak nama dia CUCUR PASTI KEMBANG PUNYA.

So jom tengok resepi dan cara buat CUCUR PKP ni dalam video kat bawah.



Yang tak dapat nak tengok video tu 👆 boleh ambil resepi di bawah.

RESEPI CUCUR PKP 2020



1/2 kilo tepung gandum
1 sb yis
1/2 cawan santan pekat
1/2 cawan gula
1 1/2 cawan air (boleh jika perlu)



Cara-caranya:

Campurkan semua bahan.
Air masukkan sedikit demi sedikit.
Gaul sebati.
Biarkan doh setengah jam sebelum digoreng.




Taraaaaa....dah siap. Sedap makan panas-panas. Rangup di luar, lembut gebu di dalam.

No comments:

Post a Comment